Berichten uit de boekhandel

De Smeekbede gespot in de boekhandel

Een greep uit de boekhandels waar je De Smeekbede kunt vinden. Natuurlijk is het boek via elke Nederlandse en Vlaamse boekhandel te verkrijgen en bij boekhandel Vaco aan de Domineestraat 26 in Paramaribo, Suriname. Ook online. Ook online via Uitgeverij Orlando. Maar het leukst is natuurlijk lekker door de boekwinkel struinen en je laten inspireren!

Gespot in boekhandel Waanders In De Broeren in Zwolle. Dank voor de foto, lief nichtje!

(18 november 2022)

Bij Donner

Op zaterdag 11 juli 2020 was Lianne Damen te gast in De Zomer van de Debutanten in boekhandel Donner in Rotterdam. Zie ook de agenda van Letteren010.

Het verslag van Donner op Facebook: We sloten onlangs de “Zomer van de Debutanten” af met (weer) een geslaagde mini leesclub. Het besproken debuut was De Smeekbede van Lianne Damen. Het was een boeiende bijeenkomst in het bijzijn van de auteur. Het was voor haar en de deelnemers een bijzonder gesprek over een mooi boek. Het commentaar van één van de lezers: ” Dit is nou een boek dat ik anders niet zelf opgepikt zou hebben maar een zeer aangename verrassing om kennis mee te maken.”

Donner leesclub 11 juli 2020

En verder…

De boekhandels waren door corona gesloten of slechts gedeeltelijk open . Gedurende die periode was er de CPNB-actie #steunjeboekhandel om ervoor te zorgen dat je favoriete boekwinkel ook ná de lockdown nog zou bestaan. Niet alleen de boekhandel, ook je favoriete auteur, uitgeverij, vertaler, ontwerper, drukker et cetera.

Bij Boekhandel Hijman Ongerijmd uit Arnhem is De Smeekbede verkrijgbaar, maar Hijman gaat nog een stap verder en geeft naar aanleiding van de hashtag #educateyourself een mooie lijst met leessuggesties. Ook De Smeekbede staat op die lijst. ‘Het is hoopvol om te zien hoe het bewustzijn rondom racisme en ongelijkheid groeit. We merken het in de boekhandel door de enorme toename van de vraag naar informatie.’ Lees verder.

Still steady-going bij Scheltema aan het Rokin! Met de winkel in kerstsfeer. (12/2020)

Hoera, De Smeekbede ligt nu ook bij Boekhandel Vaco aan de Domineestraat 26 te Paramaribo in Suriname! Heel blij mee! Fijn naast Het slavenschip Leusden van Leo Balai en Dichter in de jungle van Roelof van Gelder!

De Smeekbede ligt in de museumshop van het Stedelijk in Amsterdam! Als aansluiting op de tentoonstelling In the Presence of Absence met werken gerelateerd aan het koloniaal verleden van o.a. Natasja Kensmil, Jennifer Tee, Farida Sedoc en is Timo Demollin. Ook te zien de verontrustende video-installatie Apex van Arthur Jafa en in de vaste collectie het schilderij Op het terras van Nola Hatterman. (10/2020)

Bij Boek en Buro in Doesburg. Je komt De Smeekbede overal tegen! (10/2020)

Bij boekhandel Steven Sterk onder de Dom in Utrecht! Mooi op ooghoogte. (09/2020)

Bij Boekhandel Over het Water in Amsterdam Noord ligt De Smeekbede op de BLM-tafel. Mooi in het zicht! (08/2020)

Bij Athenaeum aan het Spui in Amsterdam op tafel (vlakbij Baldwin!) en als ruggetje in de kast! (08/2020)

De Smeekbede ligt in augustus bij Scheltema Amsterdam nog steeds in stapels op de leestafel Historische Romans! Wel met nieuwe buren! Ook gezellig. (08/2020)

Gespot bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend. Mooi op thema en in het zicht! En op de website in de speciale selectie! (08/2020)

Hebben jullie de boekentip van Bruna Landsmeer op Facebook gezien? (08/2020)

Met creatief buikbandje! Boekhandel Van Noord in Amsterdam Noord! (08/2020)

Bij Savannah Bay in Utrecht. Gespot door een vriendin! (06/2020)

De Smeekbede bij Scheltema, Amsterdam op tafel met Hilary Mantel. (05/2020)

Moederdag bij Bruna in Landsmeer (10 mei 2020)

Gefilmd in boekhandel Van Noord

Bij Boekhandel Van Noord v/h Plantage Van der Plas in Amsterdam (04/2020)

Bij boekhandel Bijleveld aan het Janskerkhof in Utrecht (05/2020)

Bij De Vries van Stockum in Haarlem (links in selectie van week 16, 2020)! (04/2020)

Bij Boekhandel Athenaeum in Haarlem (04/2020)

Bij Bruna in Landsmeer in de carrousel (04/2020)