Kort verhaal: Wilde Kust

in Historische Verhalen uit de Gouden Eeuw

In de Maand van de Geschiedenis (oktober 2017) verscheen mijn korte verhaal ‘Wilde kust’ in de bundel Historische Verhalen. Korte verhalen uit de Gouden Eeuw van Uitgeverij Historische Verhalen. Ik schreef het verhaal in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Gouden Eeuw’, die Uitgeverij Historische Verhalen in samenwerking met IsGeschiedenis en Schrijven Magazine organiseerde. Ik mocht de derde prijs in ontvangst nemen tijdens de boekpresentatie bij boekhandel Van Stockum in Leiden, waar Suze Zijlstra, docent maritieme geschiedenis aan de Universiteit Leiden, een korte lezing gaf over de VOC, “Zeehelden of paupers. Het ruime sop kiezen als carrière in de Gouden Eeuw”.

Paul Christiaan Smis in het juryrapport: ‘Het is een prachtige, sfeervolle en gevoelige vertelling.’ 

Recensies

“De prachtige inleiding en de historische achtergronden van het geschreven verhaal doen het boek uitstijgen boven de gewone historische verhalenbundels. Mijn complimenten” ****
Jan Stoel (Recensent)

“De verhalen geven verrassende inkijkjes in de Gouden Eeuw en brengen de geschiedenis mooi tot leven.”****
Anne-Claire Verham (Hebban)

“Op de middelbare school had ik een docent die de geschiedenis kon laten herleven met zijn vertellingen. De feiten werden meer dan eens verrijkt met fictie maar een uur lang hing de hele klas aan zijn lippen. Hetzelfde gevoel kreeg ik bij het lezen van de bundel ‘Historische Verhalen – korte verhalen uit de Gouden Eeuw […] Al met al vijf sterren voor deze bundel omdat het niet alleen hele goede verhalen zijn maar ook een interessante meerwaarde bezitten door de historische achtergrond die erin verweven is.
Annette Rijsdam (Hebban)

“Prachtige korte verhalen, ze geven een prima beeld van de Gouden Eeuw.”
– Marijke Maarse (Boekhandelaar bij Het Boekhuis Aalsmeer)

“Een verhalenbundel om bij weg te dromen.” *****
Mieke Schepens (Hebban)