Eerder uitgegeven

Als uitgever bij KIT Publishers (van 2000 tot 2011 bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen) ben ik uiteraard geïnspireerd en ook beïnvloed door de boeken die ik uitgaf en door de auteurs die die boeken schreven. Hieronder titels die rechtstreeks verband houden met De Smeekbede en het onderwerp slavernij: van Rihana Jamaludin, Babah Tarawally, Alphonse Muambi, Aspha Bijnaar met Ineke Mok en Dineke Stam, Liesbet Ruben en Babette van Ogtrop, Miriam Sluis, Ineke van Kessel, Nina Jurna, Wilf Mbanga, Kees Broere en Dick Kooiman.

Een kleine greep uit andere titels die ik er heb uitgegeven (waaronder het spraakmakende boek van Roel van der Veen over Afrika, de catalogi bij tentoonstellingen in het Tropenmuseum en Tropenmuseum Junior en het boek Merchants waarin Jean Jacques Vrij een artikel schreef: Maroons, futuboi and the free blacks: examples of Akan immigrants in Suriname in the era of slavery).

En niet te vergeten series als De Landenreeks, Van onze correspondent (hieronder compleet: Kees Broere, Wilf Mbanga, Nina Jurna, Sybilla Claus, Sang-Ah Yoo, Carolien Omidi, Jan van der Putten, Sacha Kester, Nadette de Visser en Karel Onwijn) ) en uit de Gezond in de tropen-reeks het eerste deel Hoe blijf ik gezond in de tropen. Ook de uitgave Dealing with the Dutch (Jacob Vossestein), die vele heruitgaven beleefde, mag hier niet ontbreken.